Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve yaman sızdırmaz özellikleri yapmak zorundadır.
Olası bir felaketle içinlaşıldığında dokumada mevcut insanoğluın dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi bağırsakin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Binanın ciğerinden adiya gerçek nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık zıtlaşılan yangın merdivenleridir.
Gereç: Yangın kapılarında çoklukla çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.
Fakat, yangın kapısı satıcıları beyninde fiyat farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, münasip fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri yüce fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; bitirme skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:
Hiç suizan namevcut ki yangın felaketi, yıl zarfında sevimli kaybına sebep olan en mefret etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu Yangın Kapısı Fiyatları gücük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem birey hem de orospu yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile mürtefi gestaltda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında dirilik ve orospu kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Genel amacı insanoğluın binayı mazarrat görmeden bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya alır.
Yangın kapılarında müstacel durumlarda içeriden dışarı rast devinim lafız konusu olduğu dâhilin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve sözcük konusu harekete icazet vermesi gerekir.
Topluluk ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak dâhilin tıklayın.
Hatta, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.
Projelerin yangın yangın kapısı ve ivedi durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler göz önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle güzel bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Açıldıktan sonra Yangın Çıkış Kapısı kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür bapların en büyük kazanımı tütün sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya denli dayanabilmesidir.
Comments on “Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı”